Wel of geen instagram volgers kopen?

Wie ziet jouw posts? En hoe zit het met de statistieken?

Wel of geen instagram volgers kopen?

Instagram volgers kopen, is het handig? En waarom wel of niet? Iedereen ziet natuurlijk graag dat cijfertje van het aantal Instagram volgers op je profielpagina groter en groter worden. En er zijn bedrijven waar je Instagram volgers kunt kopen.

“1 en 1 is 2. Niemand die het door heeft.. dus ik kan dat wel doen toch? Dan kom ik veel professioneler en geloofwaardiger over en willen mensen sneller met me werken. En het is ook zo lastig om aan die grote hoeveelheden volgers te komen…” Een aantal gedachten die je kunt hebben over het kopen van instagram volgers.

In deze blog leg ik je uit hoe het werkt en wat de gevolgen zijn van het kopen van Instagram volgers.

Instagram volgers kopen
Hoe werkt dat? Instagram volgers kopen?

Zoek maar eens op ‘Instagram volgers kopen’ op Google en je komt ze al tegen: Bedrijven waar je instagram volgers kunt kopen. Ze noemen zichzelf experts.. Voor enkele euro’s al een stapel likes. Meer volgers is meer klanten, toch?

Gevolgen op Instagram

Dat Instagram een algoritme heeft, heb je vast wel eens gehoord. Niet al jouw volgers zien al jouw posts in hun nieuwsoverzicht. Omdat er zoveel posts worden geplaatst op een dag, heeft Instagram een algoritme ingesteld die ervoor zorgt dat jij een deel van de posts ziet. maar ongeveer 10% van jouw volgers ziet in eerste instantie jouw post. En als jij dus 600 echte volgers hebt en een paar duizend gekochte volgers, hoeveel kans is er dan nog dat jouw echte volgers, jouw toekomstige klanten, jouw post zien? Zonde van alle moeite die jij in je posts stopt.

Die gekochte ‘échte volgers’ zijn geen echte volgers. Het zijn nep accounts. Klik maar is door op de accounts van bijv. van die standaard reacties op je posts. Het zijn vaak automatisch aangemaakte accounts in het buitenland, die vervolgens automatisch jou gaan volgen. Er zit dus geen echt persoon achter.

Instagram ruimt af en toe nepaccounts op.  Zul je straks net zien dat je van 600 volgers, naar 10.000 volgers en weer terug valt naar 600 volgers, omdat Instagram nepaccounts heeft verwijderd. Is dat nog betrouwbaar voor jouw volgers?

Dus:

  • 10% van de totale volgers ziet jouw post.
  • Gekochte ‘echte volgers’ zijn geen echte volgers.
  • Instagram ruimt af en toe nepaccounts op. Weg geld.

 

Instagram statistieken
Gevolgen voor je statistieken

Kijk je wel eens naar je instagram statistieken?

Dit kan super handig zijn om te weten wanneer je moet posten, welke hashtags goed werken, welke posts het het beste deden. Kortom, je leert wat over je volgers. Je kunt dan weten wat voor posts je in de toekomst kunt gaan plaatsen en op welke tijd jouw volgers online zijn.

Wanneer je gekochte volgers hebt, dan vertroebelen die dus je statistieken. Zo weet je niet meer wanneer jouw doelgroep online is en wat zij wel/niet leuk vinden, wat wel en niet werkt..

Dus:

  • Door je statistieken leer je je volgers kennen
  • Gekochte volgers vertroebelen je statistieken

 

Conclusie instagram volgers kopen

En komt het betrouwbaar over, als iemand duizenden volgers heeft, maar op de posts maar 10 likes?

Jouw keuze, maar ik doe het niet. Ik heb liever dat mijn posts worden gezien door de mensen die ik als klant wil en dat ik statistieken heb waar ik wat aan heb.

Lees in deze blog hoe je wél klanten krijgt via Instagram.

 

Social Media hulp nodig? Lees hier wat we voor je kunnen betekenen.

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren