fbpx
 

Klanten krijgen via Instagram – deel 1

Wie ziet jouw posts? En hoe zit het met de statistieken?

Klanten krijgen via Instagram – deel 1

Klanten krijgen via Instagram, wie wil dat nou niet? In deze blog geef ik je tips om klanten te krijgen via Instagram. Want meer klanten is meestal meer omzet. En dat willen we natuurlijk allemaal wel.

Klanten krijgen via instagram - van post naar profiel naar website

Echte volgers

Eerder kon je al in een blog lezen over dat instagram volgers kopen niet de goede manier is om klanten te krijgen. Het creëren van échte volgers, jouw mogelijke doelgroep, dat is wél wat je wilt. Dat zijn namelijk allemaal potentiële klanten. Zo krijg je klanten via Instagram.

Instagram = Visueel platform

Als jij door je nieuwsfeed scrollt of via andere accounts posts van instagrammers tegenkomt, wanneer klik je dan door naar het profiel? Juist, als je de post je aanspreekt. Instagram is een visueel social media platform. Ja, de tekst is belangrijk. Maar mensen gaan deze pas lezen wanneer hun interesse door de foto is gewekt. Wanneer jouw afbeelding door de volger wordt opgemerkt en deze spreekt haar aan, dan klikt ze door naar jouw profiel. En wanneer ze daar allemaal foto’s ziet in een hele andere stijl, dan zal je de volger weer kwijt raken. Dan is ze weer weg en scrollt ze weer verder door haar nieuwsoverzicht. Zorg dus dat jouw instagram profiel eenheid heeft in de stijl van de foto’s en afbeeldingen.

 

Naar je website?

En wanneer zal iemand doorklikken naar jouw website? Juist ja, als jouw profiel je volger aanspreekt. En als ze dan op je website komt, dan moet die wel passen bij je feed. Want anders ben je diegene weer kwijt. Hetzelfde dus als van post naar profiel. Want door de stijl van je instagram posts voelde ze zich aangetrokken. Als jouw website haar niet aanspreekt, dan is ze weg. Datzelfde geldt voor je spreektaal. Gebruik je op je website hele zakelijk geschreven teksten, spreek je iedereen met u aan en doe je op instagram het tegenovergestelde? Dat zal niet werken.

Zorg dus dat je instagram posts allemaal bij elkaar passen en dezelfde sfeer uitstralen. En zorg dat deze posts in dezelfde stijl zijn als je website. Zo trek je mensen aan en krijg je klanten via Instagram!

 

 

Huisstijl

En hoe doe je dat dan? Het makkelijkste is om een duidelijke huisstijl te hebben voor je website en deze dan door te trekken naar je instagram posts. Gebruik foto’s in dezelfde sfeer en stijl. Als je tekst in je afbeeldingen gebruikt, zorg dan dat dit dezelfde lettertypen heeft en dezelfde ruimte tussen de tekens. Gebruik dezelfde kleuren. Heb je een hoofdkleur op je website? Laat deze dan terug komen in je posts. Zorg dat het eenheid uitstraalt, dat het bij elkaar past.

 

Instagram Templates

Wat ook kan helpen, zijn instagram templates. Kies Instagram templates die één op één passen bij de stijl van je website. Gebruik je bepaalde grafische elementen op je website? Zet deze dan ook in de instagram templates. Zo is het makkelijker om een eenheid te creëren tussen je website en je Instagram profiel. Je kunt op verschillende websites instagram templates kopen. Je kunt ze ook door ons laten maken. Het voordeel van unieke, op maat gemaakte templates is dat het sowieso bij je website past. En dat is nou juist wat je wilt! 🙂 Check hier ons starterspakket voor instagram templates.

 

Veel succes!

Meer tips over klanten krijgen via Instagram? Lees dan deel 2 van deze blog.

Social Media hulp nodig? Lees hier wat we voor je kunnen betekenen.

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren