klanten krijgen via instagram – deel 3

4 tips die mij hielpen om klanten te krijgen via Instagram

klanten krijgen via instagram – deel 3

Eerder schreef ik al een blog deel 1 en en deel 2 over klanten krijgen via Instagram. Vandaag deel 3, de laatste in deze serie! Want klanten krijgen via Instagram, wie wil dat nou niet? In deze blog meer tips over hoe ik ervoor zorgde dat ik klanten kreeg via Instagram. Ik vind het extra leuk om klanten te krijgen via Instagram, omdat er een grote kans is dat dit mijn ideale klant is. Als een klant namelijk mijn posts mooi vindt, dan vindt de klant mijn stijl leuk (begrijp je niet waar ik het over heb? Lees dan eerst even die andere blog). Zo is er een grotere kans dat het eindresultaat van mijn dienst precies is wat de klant voor ogen had.

In deze blog vertel ik je nog een belangrijk onderdeel en geef ik je hier tips over. Tips die mij helpen om klanten te krijgen via Instagram én leuke mensen te leren kennen :).

Tip 1: Een duidelijke biografie

Zorg voor een duidelijk bio op je profiel. Zet hier je naam in, wat je doet en wie je ideale klant is. Ook kan het helpen om hier neer te zetten waar je werkt (in mijn geval dus Utrecht, extra leuk voor volgers die bij je in de buurt wonen). Zo krijgen je volgers al een beetje een idee wie je bent.

Maar vergeet vooral ook niet je naam. Ik kom nog regelmatig mensen tegen die mij een privé bericht sturen: Ik stuur ze een bericht terug, ik begin te typen met ‘Hoi …,!’. En dan kom ik erachter dat ik niet weet hoe ze heet. Ik klik dan door naar het profiel om te kijken of het daar staat. Kom ik onpersoonlijk over. En ik onthoudt iemand beter als ik niet alleen weet wat haar bedrijfsnaam is, maar als ik ook haar eigen naam weet.

Tip 2: Laat je volgers jou leren kennen

Voor je ideale klant is het belangrijk als ze jou een beetje leren kennen. Je zult, wanneer ze je dienst afneemt, toch met elkaar in aanmerking komen. Ook als je een product levert is het leuk als je volgers je leren kennen. Zo wordt het gewoon een stuk persoonlijker. En als mensen een klik met je hebben, dan zullen ze sneller je dienst/product afnemen. Vindt je het zelf ook niet leuk om meer over de persoon achter een account te weten? Extra leuk met een leuke foto.

Mocht je het nou lastig vinden om een foto van jezelf te delen, laat dan eens een shoot doen. Zodat je foto’s kunt laten maken die binnen je huisstijl passen en dus ook mooi staan tussen de andere foto’s. En dan heb je echt wel mooie foto’s van jezelf hoor! 🙂

Schrijf in de caption onder je foto leuke weetjes over jezelf. Bijvoorbeeld dingen die je echt niet lekker vindt, of je favoriete film, wat je het liefste doet in je vrije tijd of een gek weetje over je kindertijd. Vraag mensen zich ook voor te stellen in de reacties voor interactie.

Je kunt dit regelmatig doen, bijv. elke 100 nieuwe volgers, of 1 keer in de maand.

Tip 3: Af en toe een personal update

Nog iets waardoor je volgers jou beter kunnen leren kennen en een klik met je kunnen krijgen, is om af en toe iets persoonlijks te delen. Struggles waar je tegenaanloop waar je volgers zich in kunnen herkennen, manieren hoe je werkt, dat je 3 jaar samen bent met je vriend. Of zakelijk, een kijkje achter de schermen. Hoe ziet jouw dag eruit? Leuk om over uit te wijden in de caption van je bericht. Heb je iets te vieren? Deel het! 🙂

Instagram Templates

Wist je al dat wij ook instagram templates maken? Ook leuk voor je personal update. Bijvoorbeeld voor een post met een foto van jou met een bekende uitspraak waar je vrienden jou aan herkennen. Of met bekende regels uit je lievelingsnummer.. Zo creëer je weer eenheid en blijf je herkenbaar voor je volgers. Zorg dat deze instagram templates passen bij je huisstijl, die ook gebruikt is voor je website. Wanneer je volger zich aangesproken voelt door je post, dan klikt hij door naar je profiel. Je kunt op verschillende websites instagram templates kopen. Je kunt ze ook door ons laten maken. Het voordeel van unieke, op maat gemaakte templates is, dat het sowieso bij je website past. We maken ze namelijk op basis van jouw huisstijl! En dat is nou juist wat je wilt! 🙂 Check hier ons starterspakket voor instagram templates.

 

Lees hier deel 1 over het krijgen van klanten via instagram en hier deel 2.

Veel succes!

 

Social Media hulp nodig? Lees hier wat we voor je kunnen betekenen.

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren