klanten krijgen via instagram – deel 2

4 tips die mij hielpen om klanten te krijgen via Instagram

klanten krijgen via instagram – deel 2

Eerder schreef ik al deze blog over klanten krijgen via Instagram. Vandaag deel 2! Want klanten krijgen via Instagram, wie wil dat nou niet? In deze blog meer tips over hoe ik ervoor zorgde dat ik klanten kreeg via Instagram. Ik vind het extra leuk om klanten te krijgen via Instagram, omdat er een grote kans is dat dit mijn ideale klant is. Als een klant namelijk mijn posts mooi vindt, dan vindt de klant mijn stijl leuk (begrijp je niet waar ik het over heb? Lees dan eerst even die andere blog). Zo is er een grotere kans dat het eindresultaat van mijn dienst precies is wat de klant voor ogen had.

Klanten krijgen via instagram deel 2

Tip 1: Post consistent

Klanten krijgen via Instagram door consistent te posten: Af en toe een keer een foto delen of elke dag? Eerst deelde ik random foto’s. Wanneer ik er zin in had, en er aan dacht. Rond november 2017 besloot ik om op vaste dagen nieuwe posts te delen. Ik deed dit al voor mijn klanten, maar waarom nog niet voor mezelf? Ik begon met posten op maandagen, woensdagen en vrijdagen. Ik zag de reacties op mijn posts en volgers groeien. Na een aantal weken besloot ik om ipv 3 posts per week, naar 5 posts per week te gaan. En dit werkte, ik begon klanten te krijgen die me kenden van Instagram. Die me zelf daar hadden gevonden of van iemand anders hoorde over mij en me begonnen te volgen.

Nu hoor ik je denken: 5 posts per week? Ik heb nog meer te doen. Yes, ik ook. Daarom plan ik mijn posts in. En bij sommige posts zet ik er nog geen tekst bij, zodat ik die op het moment zelf nog kan invullen. Je kunt dit doen met tools zoals Planoly of Later. Vanaf je telefoon en vanaf de computer, lekker makkelijk. En tegenwoordig mogen de tools van Instagram ook automatisch posts plaatsen, yes!

Klanten krijgen via instagram door consistent te posten

Tip 2: Heb interactie met je volgers

Ik hoef je vast niet te vertellen dat interactie belangrijk is op SOCIAL media. Maar ik doe het toch, want ik zie nog regelmatig dat mensen reacties van hun volgers niet beantwoorden. Een keer is natuurlijk niet erg, iedereen heeft het wel eens druk. Maar je volgers vinden je post tof en reageren erop. Waarom je waardering niet blijken en hierop reageren? Zo krijg je interactie, voelt de volger zich gezien. En dat mag ook wel, want je wilt juist dat mensen reageren op je posts. Waarom ze dan niet een beetje motiveren. Als jij vaak op posts van iemand reageert en ze worden niet beantwoordt, blijf je dan reageren? Neem je dan snel contact met iemand op? Klik je dan door naar de website? Neem dus elke dag even de tijd om reacties te beantwoorden, het helpt! 🙂

Krijg je nog niet zoveel reacties op je posts? Probeer de caption (= het stukje tekst onder de foto) dan altijd af te sluiten met minimaal 1 vraag. Zo hebben de volgers iets om op te antwoorden. Als je niet vraagt om een antwoord dan zullen er ook minder snel mensen antwoorden. Hieronder nog een tip.

Klanten krijgen via instagram door interactie
Tip 3: Het gebruik van Pod’s

Klanten krijgen via Instagram door pod’s: Je hebt vast wel eens gehoord van Instagram Pod’s: Groepjes instagrammers in een groepschat. Ze delen het hier wanneer ze een nieuwe post hebben geplaatst en de anderen reageren hier dan op. Het wordt dan laagdrempeliger voor je volgers om te reageren. Mensen geven makkelijker een reactie wanneer er al wat reacties staan. En het leuke is ook nog, je mist de posts van de instagrammers uit je groepje niet. Handig voor als ze altijd ondersneeuwen in het algoritme ;-).

Klanten krijgen via instagram door instagram templates
Tip 4: Instagram Templates

Zoals ik in deel 1 ook noemde, kunnen instagram templates je ook helpen om klanten te krijgen via Instagram. Kies Instagram templates die één op één passen bij de stijl van je website. Gebruik je bepaalde grafische elementen op je website? Zet deze dan ook in de instagram templates. Zo is het makkelijker om een eenheid te creëren tussen je website en je Instagram profiel, zo houdt je je volgers vast en klikken ze door. Je kunt op verschillende websites instagram templates kopen. Je kunt ze ook door ons laten maken. Het voordeel van unieke, op maat gemaakte templates is, dat het sowieso bij je website past. We maken ze namelijk op basis van jouw huisstijl! En dat is nou juist wat je wilt! 🙂 Check hier ons starterspakket voor instagram templates.

 

Veel succes! Volgende week deel 3!

 

Social Media hulp nodig? Lees hier wat we voor je kunnen betekenen.

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren