Google Search Console – deel 2

Jouw website beter vindbaar met Google Search Console.

Google Search Console – deel 2

In deze blog lees je hoe je de sitemap van je WordPress website toevoegt aan Google Search Console.

In de vorige blog legde ik uit waarom Google Search Console o.a. handig is en hoe je je website koppelt met Google Search Console.

Om Google nog beter jouw website weer te geven in zoekresultaten, kun je jouw sitemap toevoegen. In deze korte blog leg ik je uit hoe! Zorg dat je eerst de plugin Yoast SEO hebt geïnstalleerd en geactiveerd en dat je je website hebt gekoppeld met Google Search Console.

Stap 1

Log in bij je Google Search Console en klik op het hamburgermenu linksboven. Ga naar Sitemaps.

Stap 2

Ga nu terug naar je website en ga in je dashboard naar SEO > Algemeen > Functies en klik op het vraagtekentje bij ‘xml-sitemaps’. Klik daarna op ‘Bekijk de XML-sitemap.
( Zie je deze optie niet? Ga dan naar SEO > Algemeen > Functies en zorg dat XML-Sitemaps op ‘aan’ staat. )

Stap 3

Je komt nu op een url wat lijkt op ‘https://www.jouwdomein.nl/sitemap_index.xml. Kopieer alles wat achter jouw domein staat en ga terug naar Google Sitemaps. Plak de url in het tekstvak bij sitemaps en klik op verzenden.


Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Vervolgens komt er een regel te staan met jouw link, onder ‘verzonden sitemaps’. Eerst zal de status op ‘wordt gecontroleerd’ staan, maar wanneer je even wacht en de browser ververst, staat er (als het goed is) ‘succesvol’.

Stap 4

Herhaal deze stappen voor elke property die je hebt toegevoegd. Dus als je zowel https://www.jouwdomeinnaam.nl als https://jouwdomeinnaam.nl hebt toegevoegd, dan moet je bij beide de sitemap toevoegen.

Klaar! Nu zal Google je website een stuk beter en sneller vinden dan wanneer je geen actie had ondernomen.

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.