Je eigen Pinterest button op je website

Je eigen Pinterest button op je website

Gebruik jij Pinterest ook om inspiratie op te doen? Ik kan het uren doen, mooie plaatjes pinnen. Regelmatig maak ik nieuwe borden voor websites voor klanten waar ik voor aan de slag mag. Maar ook om gewoon eens inspiratie op te doen, lekkere recepten te vinden, verlanglijstjes te maken of om linkjes op te slaan, van dingen die ik wil onthouden.

Heb je er ook wel eens andersom over nagedacht? Dat mensen jouw foto’s kunnen pinnen vanaf jouw website? Pinterest kun je zien als een soort visuele zoekmachine. Dus als mensen afbeeldingen pinnen van jouw website, kun je dit een beetje zien als reclame. Gebruikers kunnen zelf natuurlijk een pinterest extensie downloaden op hun browser, maar je kunt het ze ook extra gemakkelijk maken. Als je wilt dat mensen makkelijk jouw afbeeldingen kunnen pinnen vanaf jouw website, dan kun je een Pinterest button installeren. Hier is een hele makkelijke plugin voor, namelijk ‘jQuery Pin It Button for Images’ van Marcin Skrzypiec.

Deze plugin is duidelijk en heeft veel opties. Zo kun je instellen op welke pagina’s of berichten deze button zichtbaar moet zijn op je afbeeldingen, of er een hover actie verschijnt op de afbeelding (bijv. een witte deels transparante laag) en kun je je eigen Pin button afbeelding uploaden. Hoe tof is dat? Zo kun je een button maken die past in de stijl van jouw website.

Leuk, maar hoe doe je dat dan?

Ik ga het je uitleggen. Stap voor stap. Als je er niet uit komt, mag je natuurlijk altijd om hulp vragen.

#1 Installeren

  1. Login op de wordpress omgeving van je website.
  2. Klik in het linker menu op plugins>nieuwe plugin
  3. Vul in het zoekveld ‘jQuery Pin It Button for Images’ in
  4. Installeer en activeer de plugin
  5. Klik in het linkermenu op instellingen> jQuery Pin It Button for Images
  6. Onder het tabblad ‘selection’ kun je instellen op welke pagina’s de button zichtbaar moet zijn.
  7. Onder het tabblad ‘visual’ kun je bijvoorbeeld instellen, wanneer de button zichtbaar moet zijn, welke tekst automatisch in de beschrijving van de pin moet komen, de positie van de button op je afbeeldingen, de ruimte tussen de boven en linkerkant van de afbeelding en de pin it button… Je kunt hier één van de buttons van de plugin kiezen, maar ook je eigen button uploaden. Onder de afbeelding leg ik je uit hoe je dit doet. 

 

#2 Je eigen button uploaden in 5 stappen

Stap 1: Maak je button in een programma als canva, photoshop of illustrator. Exporteer de button als een .png bestand. Zorg dat de button niet zwaarder is dan 50kb. Het liefst nog wat kleiner ?.

Stap 2: Ga in de wordpress omgeving van je website naar Mediabibliotheek en voeg je gemaakte afbeelding toe.

Stap 3: Ga naar instellingen> jQuery Pin It Button for Images>tabblad visual.

Stap 4: Zoek het onderdeel ‘Pin Image’ op en kies onder ‘mode’ voor ‘custom’. Onder settings vindt je nu een knop met de tekst: ‘Upload an image using media library’. Klik hierop. Kies je afbeelding in het pop-up scherm uit de mediabibliotheek.

Stap 5: Vul de ‘height’ en ‘width’ in pixels in. Zorg dat de verhoudingen hetzelfde blijven als jouw originele afbeelding. Vergeet niet de instellingen op te slaan.

KLAAR! Nu is je button zichtbaar op de afbeeldingen van je website, leuk hè!

Mocht je trouwens enkele pagina’s of berichten hebben waar je de pin it button niet zichtbaar wilt hebben, dan kun je dat aan de achterkant van de betreffende pagina/post instellen. In het rechterblok, waar ook ‘publiceren’, en ‘pagina attributen’ etc. Staat, staat ook een blokje waar je de button kunt op ‘disable’ kunt instellen.

Gebruik jij al een pin it button op je website?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren