Dream big – deel 1

Jouw droom werkelijkheid maken.

Dream big – deel 1

Hi (beginnende) ondernemer, dream big!

 

Iedereen heeft een droom, een doel wat hij of zij wilt bereiken, van grote plannen tot een klein idee. En jij vast ook! En ook wij, als Studio Above, zijn begonnen met slechts een droom, namelijk een eigen bedrijf runnen op het gebied van professioneel websites maken voor andere ondernemers. Dit hebben wij werkelijkheid gemaakt, kijk waar we nu zijn. Als wij het kunnen, kun jij het ook! Maar hoe klein of groot die dromen ook zijn, begin bij het begin.

Aan de slag met het visionboard

Kende je het fenomeen ‘visionboard’ al? Nee?  Een visionboard houdt in dat je goed nadenkt over de precieze doelen die je wilt gaan bereiken, over hoe je dit gaat aanpakken en welke middelen je daar allemaal voor nodig gaat hebben. Je maakt als het ware één moodboard met daarin alles wat in jouw hoofd omgaat op het gebied van dromen werkelijkheid maken.

Een hele goede manier om van start te gaan! Op deze manier zet je die, in je hoofd misschien wel onbereikbare droom, om in een bereikbaar doel.

Maar hoe?

Ten eerste is het goed om jezelf af te vragen of je het visionboard alleen wilt gaan maken, of met iemand samen. Als het een persoonlijk doel is, denk ik dat het een goede keuze is om het alleen te doen! Een visionboard kan zowel fysiek als digitaal gemaakt worden, maak hier dus ook een keuzen tussen. Maar een regel geldt wel voor beide manieren: begin niet ineens te tekenen, krabbelen en plaatjes te zoeken over wat in je opkomt, maar probeer er een structuur in te houden. Het is de bedoeling dat je goed blijft nadenken over hetgeen wat je wilt gaan bereiken en waar je naartoe wilt aan het eind van het jaar. En misschien wel over waar jij wilt zijn over vijf jaar.

Wil je het graag fysiek maken? Raap dan alle tijdschriften die je maar kunt vinden bij elkaar, ga eens lekker zitten en plakken en knippen maar!

Doe je het op de digitale manier? Dan is Pinterest een goeie! Maak er iets creatiefs van, maar blijf reflecteren op jezelf: herken je je doel erin?

Als het af is, kun je het op een plek bewaren, maar je kunt hem ook in een mooie lijst doen en ergens ophangen, ergens waar je vaak langs komt in huis bijvoorbeeld, zo blijf je eraan herinnerd worden en heb je weer een ‘oh ja’ momentje.

Visionbord onderdelen

& GO!

Als je zeker weet dat je een goede basis hebt gecreëerd qua een duidelijk beeld hebben, ben je klaar om van start te gaan! Blijf in ontwikkeling naar je doel en sta niet stil. Hou het leuk en wees niet te streng voor jezelf. Evalueer tussendoor op waar je mee bezig bent en wees bewust van de vooruitgangen die je maakt.

Alles is mogelijk zolang je maar in jezelf blijft geloven!